top of page

Kinderyoga

Kinderen krijgen erg veel prikkels te verwerken doorheen de dag en er wordt daarnaast ook veel van hen verwacht. Hierdoor geraken ze het contact met zichzelf kwijt en voelen ze zich niet goed in hun vel. Tijdens de kinderyoga kunnen ze zich volledig ontspannen en hun batterijen terug helemaal opladen. De kinderen worden meegenomen in een avontuur waarin er yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, massages, visualisaties, bewegingen, spelletjes, dans en creatieve oefeningen worden gedaan. 

Kinderen in yogales

De lessen zijn therapeutisch onderbouwd en worden begeleid door een ergotherapeut gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen. Er wordt tijdens de kinderyoga specifiek aandacht gegeven aan de motorische ontwikkeling van de kinderen, zoals lateralisatie, kruisen van de middenlijn, evenwicht, coördinatie en fijne motoriek. Daarnaast komen er ook verschillende thema's aan bod voor de sociale-emotionele ontwikkeling, zoals emoties, helpende gedachten, fouten maken, kwaliteiten, enz.. De kinderen mogen volledig zichzelf zijn en er wordt geen prestatiedruk ervaren. Ze leren zichzelf beter kennen en hun lichaam beter aanvoelen. Ook zullen ze nieuwe vriendjes of vriendinnetjes leren kennen en een fijne tijd beleven. Er worden af en toe ook speciale lessen georganiseerd, wat tijdig meegedeeld wordt aan de deelnemende kinderen. 

De lessen worden opgesplitst in 2 verschillende groepen, zodat de kinderen op maat begeleid kunnen worden. De grote van de groep is ook beperkt, zodat elk kind voldoende begeleid kan worden. De kinderen mogen 1 proefles volgen van €8. Als de kinderyoga bevalt, kunt u uw kind inschrijven voor een lessenreeks van 10 opeenvolgende lessen voor slechts €85. Kinderen kunnen het volledige jaar starten met de kinderyoga en voor zowel de proefles als de lessenreeks dient er steeds op voorhand ingeschreven te worden. Omwille van hygiënische redenen vraag ik om een eigen matje en deken mee te brengen naar de lessen. 

Wanneer?

- Kinderen van de 2de en 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar elke zaterdag van 9u30 tot 10u30 (niet tijdens schoolvakanties) 

- Kinderen van het 2de tot het 4de leerjaar elke zaterdag van 10u30 tot 11u30 (niet tijdens schoolvakanties)

Waar? 

bottom of page