top of page

Therapiehond

Yuki, een Australian Cobberdog, is een gekwalificeerde therapiehond die opgeleid is als co-therapeut. Het is een hypoallergeen ras met een niet-verharende vacht, waardoor hij ook ingezet kan worden bij kinderen met allergieën. Tijdens een kennismakingsgesprek zal steeds besproken worden of hij een meerwaarde kan zijn om de vooropgestelde doelstelling(en) mee te helpen bereiken. 

Voor meer informatie kunt u bijkomend de                             van Yuki raadplegen. 

Wat is de meerwaarde van een therapiehond? 

 

Doordat Yuki deelneemt aan oefeningen ondervinden kinderen minder stress en overwinnen ze gemakkelijker hun angst. Bij hem kunnen kinderen zichzelf zijn en volledig openbloeien. Yuki zal nooit beoordelen en vindt iedereen mooi met zijn of haar eigen talenten. Het grootste doel is om kinderen plezier te laten beleven tijdens het leren en hun goed in hun vel te laten voelen. Ook het welbevinden zal toenemen door de succeservaringen die ze samen met hem zullen ervaren. 

Yuki genoot van een speciale opleiding, waardoor hij bijzondere trucjes kan uitvoeren. Hierdoor kunnen kinderen de vaardigheden waarbij ze moeilijkheden ervaren spelenderwijs oefenen.

Yuki kan ingezet worden om de ergotherapeutische sessies te ondersteunen en er worden ook samen met hem programma's aangeboden voor kinderen van 8 tot 14 jaar om emoties adequaat te leren uiten, het zelfvertrouwen te laten groeien en om angst voor honden te overwinnen. 

P1050580.JPG
bottom of page