top of page

Typ10

Typ10 is een methode waarbij kinderen vanaf 9 jaren op een speelse manier vlot leren blind typen met 10 vingers. Er worden meerdere leerkanalen tegelijkertijd (visueel, auditief, tactiel, geheugen en cognitief vermogen) aangesproken om de verschillende letterposities en vingerplaatsingen aan te leren. Kinderen zijn bezig met de kleuren, versjes, tekeningen en spelletjes, waardoor ze uiteindelijk gemakkelijk de typehandeling kunnen automatiseren. Aan de hand van deze methode kunnen alle kinderen vlot leren typen, ook kinderen met fijn motorische problemen, dyspraxie of dyslexie. 

De cursus is opgedeeld uit 10 verschillende lessen die telkens 60 minuten duren en 1 keer per week plaatsvinden. Daarnaast wordt er verwacht dat de kinderen gemiddeld 3 keer per week 15 minuten thuis oefenen. De typelessen gaan individueel of in kleine groepjes van maximum 4 kinderen door. Elk kind heeft hiervoor een eigen laptop nodig. De groepslessen bedragen €220/pp, inclusief didactisch materiaal en een profiel voor Typ10 online. De groepslessen gaan door vanaf 3 deelnemers. 

typ10_logo 4.webp

Inschrijven kan het hele jaar door. Er worden verschillende cursussen doorheen het jaar georganiseerd. Deze vinden meestal plaats op woensdagen.  

bottom of page